Az ETAM-nak (Eszköz Testfelület Anatómiai Megtámasztására) egymáshoz kapcsolt háttartója, ülőpárnája és adott esetben lábtámasza van.

Hosszú utazás, egy helyben ülés közben, például gépkocsi vagy repülőút során a nyaki, a láb-, illetve a hátizmok gyakran elmerevednek, fájdalmasan megfeszülnek, jelentős fizikai kényelmetlenséget okozva. Az ülés közben megterhelt testrészekben az erek állandó összenyomása a váráramlást akadályozza, ami lábdagadást, zsibbadást, rosszabb esetben keringési rendellenességet okozhat. A testhelyzet-változtatás nehézsége esetén, például gerincbántalmakkal küszködő emberek számára az éjszakai fekvés nem mindig jár egészséges pihenéssel a gyakori szükséges testhelyzet változtatás akadályozottsága következtében. Az ETAM ezekre a problémákra nyújt megoldást.

Az ETAM levegőt tartalmazó anatómiai párna, melynek ülőrésze és háttámasza egymáshoz van kapcsolva. Hosszan utazók, ülőmunkát végzők, valamint fekvőbetegek számára.

Megakadályozza a lábdagadást, zsibbadást, valamint a vérkeringés rendellenességét. Egyszerűen kezelhető, mobil, huzattal ellátott, könnyen tísztitható eszköz.