Javaslat a felzárkóztatási programhoz.


ÉPÍTKEZÉS:

Egyszerű hagyományos, élhető otthonteremtés.

A tartósan munkanélküli, megélhetés gondokkal küzdő emberek, a hagyományos vályogvetéssel állítanák elő a szükséges építő anyagot. A vályog kitűnő öko jellemzőkkel bír és könnyen előállítható. Az otthonban kemencét és sparheltet lehet beépíteni, ami háztartási hulladék elégetésére is alkalmas. A padló burkolat égetett téglából készülhetne. Így egyszerűen tisztán tartható és tartós. Ez a javaslat lehetőséget teremthet a képzetlen munkaerők foglalkoztatására.

Ismerjük meg egymást


TÁBOROZTATÁS:

Határon innen és határon túl ami a kormány programban is szerepel.

Az ország különböző tájegységein közös szervezés alatt működő táborok hálózata.

A táborok szintén a vályog felhasználásával épülnének. Nyári szállásnak a főépület, a jurtaszerű építmények tájjellegű foglalkozások színhelye lenne. A vályog épületek téli programokra is alkalmasak volnának. Pl: mozgássérültek táboroztatása vagy más célokra. Egyes táborok az adott tájegységhez kapcsolódó profillal működnének.

Pl.: Pécs: környékén porcelánkészítéssel ismerkednének
Kalocsa: környékén hímzéssel.
Szabolcsban: szövés, fonás, és különböző mesterségekkel, főzési szokásokkal, hagyományokkal.

Ilyen módon, azonos színvonalon, változatos programokkal ismerkednének Magyarország jellegzetességeivel. Megfelelő koordinálással be lehetne kapcsolni kis vállalkozók üdültetési kapacitását is. Szeretném ha a program mozgalommá nőni ki magát és valóság lenne belőle az emberek életkörülményének javítása céljából. Ha ötletem felkelti érdeklődésüket, kérem a visszajelzésüket az alábbi e-mail címre: polivitabet91@gmail.com

Bemutatkozás: Vári Éva vagyok Bpest XVI ker. lakos, nyugdíjas és feltaláló. – 2008-ban SZÖULBAN az első Női világkiállításon én kaptam meg a nagydíjat. (Akadálymentesítő, mozgássérültek számára, előre gyártott elemekből. 1 óra alatt fel lehet építeni a meglévő lépcsőre.) Ezen kívül még két elfogadott találmányom van.

Várom érdeklődésüket.